ISA CZECH OPEN 2015

03.06.2015 17:33

Minulý rok jsme pořádali v Kolíně mezinárodní turnaj ve sportovním ju-jutsu s názvem ISA CZECH OPEN. Slibovali jsme tehdy, že to nebude ojedinělá událost, ale 1. ročník, na který bude navazovat mnoho dalších. Co jsme slíbili také plníme. Kdo přijel 30. května do Kolínské haly Bios mohl být svědkem řady krásných zápasů již 2. ročníku této akce.

Trochu nás mrzelo, že letos nepřijel Maďarský tým (minulý rok velmi silný). Ten přitom sliboval na letošní rok ještě početnější výpravu. Závody se tak nesly především v Česko-Slovenském duchu. Do Kolína přijeli zápasit bojovníci z 10 klubů: YAWARA Ju-Jitsu Prešov, ŠBU Most o.s., Kuma jutsu Nové Strašecí, Kobra Kladno, SFE, DAITÓ RYU Pardubice, Tiger Relax Club Chomutov, SOSHIKI Tanvald, TJ Start Kolín a Team Wolverine Kolín. Mezi bojovníky byli i medailisté z ME a MS. Na hladký průběh turnaje dohlíželi rozhodčí Martin Matouš, Tomáš Hrnčál a Miroslav Polák. Vše organizačně zajišťovala trojice Václav Heller, Jan Straka a Martin Heller, který sice nemohl být samotnému turnaji osobně přítomen, ale byl po celou dobu ve spojení pomocí Skype a tak mohl pomoci alespoň svými zkušennostmi ohledně turnajů.

Letos byly nejvíce obsazeny žákovské kategorie, v nichž dominovala Škola bojových umění Most. Juniorské kategorie ovládli domácí bojovníci a bojovnice z Kolína. U dospělých pak byla nejúspěšnější slovenská výprava z klubu YAWARA Ju-Jitsu Prešov. Hrdinou dne se pak stal Chomutovský superman, Tomáš Pohorelec, který je dlouhodobě považován za současný největší talent tohoto sportu. Pohorelec nastoupil hned ve čtyřech váhových kategoriích a ve všech si parádním výkonem vybojoval zlato. Domácí, kolínští bojovníci si vydobyli tři zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaili.

Celkově šlo o pěknou, vydařenou akci se spoustou pohledných duelů, při kterých si diváci přišli na své. Další dobrou zprávou je, že na turnaji nedošlo ani k žádným vážnějším zraněním, což kvitujeme. O termínu konání v příštím roce se teprve diskutuje. Podstatnou zprávou však je, že se bude v Kolíně konat Mistrovství Evropy 2016, na které vás všechny, ať zápasníky, nebo diváky, srdečně zveme.

Na závěr nesmíme zapomenout poděkovat sponzorům, bez nichž by nebylo možné tento mezinárodní turnaj uspořádat. ISA CZECH OPEN podpořili: MÚ Kolín, TPCA Kolín, Parker Prädifa, Středočeský krajský úřad, Gladiator a Sušenkárna Kolín. Všem výše uvedeným děkujeme.