Kolínský drak 2015

26.10.2015 11:00

V letošním Kolínském draku bylo tak nějak všechno jinak, než se plánovalo. Šlo již o druhý ročník naší domácí soutěže, která je plánovaná jako jarní. Na jaře 2015 byl však Martin Heller v Barceloně a všichni ostatní organizátoři měli plné ruce práce s přípravou ISA CZECH OPEN ve sportovním ju-jutsu. A tak došlo k tomu, že se letošní Kolínský drak odsunul až na podzim. Třetí ročník už ale bude opět na jaře.

Náš grapplingový turnaj se uskutečnil 17. října. Poprvé se ho zúčastnili i mladší žáci (kteří byli doposavaď vidět jenom na VGT). V jejich případě šlo o kategorii smíšenou - dvě dívky a jednoho chlapce. Další kategorie, které proběhly, byly junioři No-Gi (za velmi pěkné účasti MMA Pdy), muži Gi a muži No-Gi. Jako divácky nejatraktivnější s velmi vyrovnanými výkony se ukázala kategorie juniorů.

Velkou radostí pro trenéry a zároveň příslibem do budoucna se stala medailová účast našich dvou juniorů Filipa Veselého a Tomáše Kvíze v kategorii Gi mužů, ve které se ani trochu neztratili, spíše naopak udělali dospělákům velkou čáru přes rozpočet.

VÝSLEDKY:

Žáci No-Gi

1. místo Patrik Čermák

2. místo Lucie Jechová

3. místo Ariana Bartůňková

Junioři No-Gi

1. místo Jan Semrád

2. místo Filip Veselý

3. místo Jan Turek

Muži Gi

1. místo Lukáš Kopecký

2. místo Filip Veselý

3. místo Tomáš Kvíz

Muži No-Gi

1. místo Martin Heller

2. místo Lukáš Kopecký

3. místo Michal Štípek