Květnové akce

11.06.2014 08:20

Celý květen byl pro Ju-Jutsu Kolín ve znamení příprav na nadcházející turnaj ISA CZECH OPEN, pořádaný naším klubem. Probíhaly specializované tréninky, jezdilo se na semináře a závodilo se. Hned na začátku měsíce se trenér Martin Heller zúčastnil judocampu ve Třech Dvorech, pořádaném TJ Start Kolín a vedeném Břetislavem Olexou. Další víkend jela výprava kolínských bojovníků na dvoudenní seminář do pardubického SK Pretorian. V Pardubicích se totiž pořádal seminář BJJ a grapplingu pod vedením polského mistra Lubomira Grochockiho. Z kolínských zápasníků si přijeli zatrénovat a naučit se nové techniky Vojtěch Dzik, Petr Tuček, Tomáš Novák, Lukáš Kopecký a Martin Heller. Za pozvání bychom chtěli poděkovat trenéru Pretoriánů Háďovi

17.5. se konal turnaj UFT Mladá Boleslav Open. V rámci přípravy se na něj přijeli poprat trenér Martin Heller a náš mladý talent Filip Veselý. Filip sice prohrál a vypadl z turnaje bez medaile, ovšem předvedl zde proti zkušenějšímu soupeři svůj doposud nejlepší zápasový výkon. Martin Heller ve váze -88,3 kg vybojoval zlato. Přihlásil se i do kategorie bez rozdílu vah, tam však prohrál svůj první zápas, když se budoucímu stříbrnému medailistovi podařilo obrátit 5 sekund před koncem zápas ve svůj prospěch. No, vždy se prostě nemůže dařit.

V trénincích se finišovalo. Procvičovala se především 1. fáze (údery a kopy). V rámci přípravy jsme ještě jednou vypravili k Pretoriánům do Pardubic na trénink grapplingu. Vyjeli jsme tam ve složení Filip Veselý, Lukáš Kopecký a Martin Heller. Poslední víkend přípravy jsme uspořádali malé soustředění s dvouhodinovými tréninky sparingu dopoledne i odpoledne. V týdnu před turnajem jsme výjimečně věnovali i trénink MMA sparingu fightingu.

Vše bylo připraveno na nadcházející turnaj.