Letní soustředění ju-jutsu 2013 v Maloticích

30.07.2013 21:50

Ve dnech 22.7. až 26.7. proběhl již druhý ročník letního soustředění Ju-Jutsu Kolín. Opět jsme zavítali na statek do Malotic a mohli se tak těšit z tréninku venku v přírodě na čerstvém vzduchu a na sluníčku. Soustředění se zúčastnilo dohromady 10 lidí a jeden pes. Oním psem byla fenka erdelteriéra Armina, která byla jakýmsi maskotem celé akce. Poprvé se soustředění zúčastnily také příslušnice něžného pohlaví a to hned tři, což se dá považovat za velký úspěch v činnosti klubu. Jedním z účastníků byl také host ze spřáteleného klubu SK karate Spartak Hradec Králové.

Letos byly dny, kdy se konalo soustředění opravdu velmi teplé, to ale příliš nevadilo, neboť byly trénink dimenzovány spíše do ranních a podvečerních hodin. Den vždy začínal v 7 hodin dobrovolným zhruba hodinovým vytrvalostním během, kterého se účastnili především bojovníci se závodními ambicemi. Ti ostaní zatím pohodlně pochrupovali. Každý den na bojovníky čekaly dva velké povinné dvouhodinové tréninkové bloky a tři malé dobrovolné bloky. Ke cti lidí na soustředění slouží fakt, že se téměř všichni zapojovali prakticky do všech tréninkových jednotek.


 

Náplní velkých bloků byl trénink boje  v postoji, boje na zemi a v omezené míře i hodů. Poslední den jsme si užili především trénink klinče se všemi jeho specifiky. Malé bloky pak byly zaměřeny na sebeobranu (především v praktických modelových situacích), caveman training (forma kruhového tréninku specializovaná pro bojové sporty) a rozvíjející strečink (s dopomocí a dlouhými výdržemi).

Už minulý rok jsme si ověřili, že po třech dnech plného nasazení lezli zápasníci doslova po čtyřech. Letos bylo však soustředění pětidenní a tak byl třetí den naplánován jako odpočinkový. Ne, že by se netrénovalo vůbec, ale téninky byly pouze dva a navíc zkrácené, zaměřené na fundamentální techniky a na ju-jutsu katu ve dvojicích. To vše proloženo odpočinkem, relaxačním cvičením a dobrovolnými zábavnými aktivitami.

Na soustředění se však jenom netrénovalo, na účastníky zde čekala celá ředa dalších činností: koupání, fotbálek, stolní hry Bang a Citadela, zmrzlina, různé pohybové hry, zmrzlina, táborák a přepadová noční bojovka v podobě orientačního běhu s čelovkou.

Akce přinesla všem mnoho nevšedních zážitků, zábavu, techniku i fyzičku a věříme, že bude minimálně stejně úspěšně pokračovat i příští rok.