Na semináři s Karlosem Vémolou

22.04.2014 11:54

Náš trenér Martin Heller se dne 16.4. zúčastnil semináře s Karlosem Vémolou, doposud jediným Čechem, který nastoupil do zápasů slavné UFC. Na seminář přijel společně s fightery z MMA Poděbrady Janem Kovalczukem a Vojtěchem Knyplem. Seminář proběhl v pražském klubu Pro7sport, který je v současné době asi nejlepším centrem pro trénink bojových sportů v celé ČR.

Seminář byl celý technicky zaměřený na kimuru a její prosazení v zápase. Proběhlo i několik kombinací úderů a kopů, kontr-hod za nohy proti low-kicku atd, ale všechno bylo směřováno právě k tomuto submissionu. Bojovníci si zkusili i práci v side-mountu (kříži), guardu a hlaf-guardu a úniky z nich zpět na nohy. Byla též probrána Karlosova taktika v boji: 1. ground & pound - na zem a bouchat, 2. škrcení a až 3. páky. Taktika je velmi praktická. Cílem je vystavovat se co nejméně zbytečnému riziku.

Pokud by někdo očekával, že bude Karel namachrovaný a odtažitý, velmi by se zmýlil. Je to velice přátelský a sympatický člověk. Při tréninku s ním panovala příjemná atmosféra. Všechno byl ochoten i opakovaně vysvětlit a každému rád pomohl. Na závěr semináře slíbil, že není v ČR určitě poslední a že v dohledné době udělá určitě rád další. Dokonce uvažuje i o letním tréninkovém kempu.