Seminář JUDO s Maxem Politzerem

09.07.2013 11:47

Dne 7.7. Ju-Jutsu Kolín pořádalo pro své členy malý seminář judo pod vedením trenéra a bývalého ligového judisty Maxe Politzera. Pravda, seminář byl zorganizován na poslední chvíli a neměl tudíž kompletní účast našeho závodního týmu, ale bylo třeba využít příležitosti. Max Politzer se totiž pouze na několik dní navrátil z Anglie a bylo by škoda jeho přítomnosti zde nevyužít ke zdokonalení našich závodníků.

 

Seminář začal klasicky judistickou rozcvičkou po níž následovala gymnastika. Ta byla obohacena o cviky ve dvojicích, které byly pro mnoho členů nové a často i náročné. Třetí blok byl věnován kuzushi, technice vychylování soupeře. Hlavní technickou část představovalo zaměření se na techniku tai-otoshi a její zápasové provedení. Mnoha cvičencům tento seminář zcela změnil pohled na tento hod. Další část tréninku byla věnovaná kumikatě, čili boji o úchop. Ten byl praktikován polozápasovou formou. Poté již následovalo randori, cvičný zápas. Nejprve jen v postoji formou zátěžového randori, poté se aktivita přenesla do ne-wazy, na zem. Na konci tréninku byly již všichni znaveni, jak námahou, tak horkem, neboť se jednalo o opravdu teplý den. Trénink byl uzavřen strečingem ve dvojicích a společnou fotkou.

Seminář byl nejenom namáhavý a poučný, ale také zábavný. Po celou dobu panovala dobrá atmosféra. Pomyslnou tečku za touto akcí pak představovalo večerní posezení členů klub s Maxem Politzerem v pizzerii Týna.

 

Na závěr bych rád poděkoval Maxovi za to, že si na nás udělal čas, a vyjádřil naději, že se u nás v dohledné době zase ukáže, ať už na semináři, soustředění, nebo třeba závodech.