Seminář technik hodů

25.10.2015 21:57

Náš klub 10. října uspořádal seminář technik hodů. Z tří fází boje (postoj, hody, zem) je právě tato fáze tou nejobtížnější, proto jsme se rozhodli na ní zaměřit.

Dopolední trénink byl No-Gi a trénovali jsme v něm hody pocházející z řecko-římského zápasu pod vedením bývalého mistra středního Švédska Johnnyho Bartůňka. Prošli jsme si při tom drily klinčování, zašroubovaný bočák, speciální záručák mimo osu a aligátora. Na závěr této hodiny jsme si vyzkoušeli zápasnické obracení soupeře na zemi a cviky na zpevňování hrudního koše.

Odpoledne jsme přešli do boje v Gi (kimonu). Tento trénink vedl trenér kolínského juda Zbyněk Vrba. Výhodou tréninku pod Zbyňkem je i to, že je dlouholetým bojovníkem a trenérem MMA, takže jsme se nemuseli obávat, že by prosazoval některé judistické speciality, které jsou pro náš komplexní boj nevhodné. V odpoledním tréninku jsme procvičili využívání kimona k vychýlení soupeře, kumikatu (boj o úchop, vytrhávání se), sasae curi komi asi (zastavení kotníku) a o soto gari (velký vnější hod).

Za vedení tréninků Johnnymu a Zbyňkovi děkujeme a těšíme se na budoucí pokračování tohoto tréninku.