Shinbukan cup 2016

24.10.2016 09:27
I letos vyrazila výprava bojovníků z Ju-Jutsu Kolín na turnaj do Srbska. Jednalo se tentokrát o Shinbukan cup, což je zároveň memoriál Svobodana Sariče, jednoho ze zakladatelů sportovního ju-jutsu v Srbsku. Turnaj se konal za účasti Srbů, Chorvatů, Bosňanů a Čechů v sobotu 15.10. ve městě Požarevac. Kolínský klub reprezentovali junioři Filip Veselý, Lukáš Hanzálek a Tomáš Kvíz pod vedením trenéra Martina Hellera.
 
Tomáš Kvíz vybojoval dobré 3. místo. Čekali jsme od něj ale víc. Lukáš Hanzálek se v kategorii juniorů bil úplně poprvé. Předvedl však skvělý odhodlaný výkon a všechny nás potěšil 2. místem. Spíše pro zábavu se pak ještě navíc zúčastnil i soutěže v ken-jutsu. Zde ovšem neměl reálné naděje na umístění. Filip veselý podle očekávání svou kategorii vyhrál. Po dohodě s organizátory mu bylo umožněno startovat i v kategorii dospělých, kde předvedl opravdu pěkné zápasy a umístil se zde na krásném 4. místě. To je na první start mezi dospělými a ještě po ostaršení veliký úspěch.
 
V Srbsku se nám od balkánských trenérů povedlo zároveň získat i příslib jejich možné účasti na Czech openu v Kolíně na jaře 2017.