Spartan race

28.09.2013 10:15

Kolínští bojovníci a sportovci se pro tento rok rozhodli vytvořit vlastní soutěžní tým na závody Spartan race. Členy tohoto týmu jsou i tři bojovníci Wolverine teamu Martin Heller a Václav Doubrava a Jakub Drábek. Tým se na závody připravoval společnými výběhy do Borků a poslední měsíc i nedělními crossfitovými tréninky pod vedením Radka Bohaty.

Závod se konal 28.9. u Bořetic kousek od Brna na Kraví hoře. Kolíňáci vybíhali v druhé vlně v 10:15. Na trati je čekalo množství silových i obratnostních překážek, výběhy do kopce, běh polem v nerovném terénu, ale i brodění potokem a močálem. Závodu se účastnilo 4498 závodníků. Martin Heller skončil na 192. místě s časem 0:54:25.2, Václav Doubrava na 197. místě s časem 0:54:38.7 a Jakub Drábek na 965. místě s časem 1:08:56.7.

Na trati bylo bohužel vidět veliké množství zranění. Tím nejčastějším byl vymknutý kotník. Smůla se nevyhnula ani týmu Kolína a jeden z jeho závodníků Mirek Slaný si na třetí překážce natrhnul biceps. Nevzdal se ale a závod dokončil i se zraněním. 

Závodu se z Kolína účastnilo i několik dalších lidí za jiné týmy. Podle našich informací ho všichni zdárně dokončili. Tímto zároveň gratulujeme k úspěšnému zvládnutí i běžcům ze spřáteleného klubu taekwondo Silla.