TEAM WOLVERINE na MČR v BJJ

17.12.2013 12:23

Mistrovství ČR v BJJ a grapplingu se bohužel za náš klub zúčastnili pouze dva závodníci: Jan Ulrych a Aleš Smetana. Závody proběhly v neděli 8. prosince. Mistrovství ČR bylo otevřenou soutěží a tak ho obohatilo svou účastí mnoho závodníků z Polska, Slovenska, Rakouska i Německa. Naši kluci se zde potkali i s naším spřáteleným týmem SK Spartak Hradec Králové (které trénuje vynikající mistr Mirek Tesař).

 

Jindy znamenitý zápasník Aleš Smetana se tentokrát účastnil pouze kategorie Gi (tedy v kimonu), kde prohrál již svůj první zápas a vypadl tím ze soutěže. Soupeře zřejmě podcenil a ten okamžitě Aleše potrestal a vyhrál škrcením na submiision.

 

Janu Ulrychovi se vedlo o poznání lépe. Vyhrál tři zápasy v řadě (2x na arm-bar) a probojoval se až do finále. Tam ovšem nevybral příliš šťastnou strategii proti slovenskému soupeři a tak tento zápas nakonec prohrál na body. Stal se tak pro tento rok vícemistrem republiky ve své kategorii a de facto jejím nejlepším Čechem.

Poté Honza pokračoval účastí v turnaji No-Gi, čili bez kimona. Tam svůj první zápas opět vyhrál. Druhý zápas však skončil poněkud nešťastně. Soupeř se snažil Honzovi páčit kotník. Ten se ale domníval, že to provádí zakázaným způsobem (za což by byla diskvalifikace) a řekl to rozhodčímu. Tím byl zápas zastaven. Rozhodčí posoudil způsob páčení kotníku za legální a přerušení zápasu za Honzovo odklepání. Zápas tak dopadl nepříznivým a poněkud sporným rozhodnutím v neprospěch pro Jana Ulrycha. Co se dá dělat příště budeme chytřejší.

 

Stříbrná medaile pro TEAM WOLVERINE za takto nízké účasti našich bojovníků se dá rozhodně považovat za úspěch. Předsevzetím do budoucna však je to, abychom i na MČR v BJJ příště dorazili s mnohem širším kádrem.